A-
A+
Kun Hotelli-Ravintola Pitkä-Jussi 22. elokuuta 1986 kello 19 avattiin yleisölle, Kurikassa oli ilmassa todella suuren urheilujuhlan tuntua. Eikä ihme, että paikasta tuli legenda.
Pitkä-Jussin perustivat Heikki ja Tiina Laukkonen, ja Heikistä tuli talon isäntä, vaikka moni vieläkin luulee paikkaa Juha Miedon hotelli-ravintolaksi.
Tanssiväki ympäri maakunnan ja kaupparatsut ympäri Suomen kokoontuivat maanantaisin Pitkä-Jussin kuuluisiin naistentansseihin. Ruoka oli tunnetusti hyvää, vieraita riitti ja Juha Mieto –vahanukke vitriinissä hymyili ohikulkijoille.
Kun avajaisista oli kulunut 15 vuotta, tapahtui jotakin odottamatonta. Omistaja vaihtui nopeasti, ja vain harva tiesi, miksi. Uusi yrittäjä, kauhajokelainen Ville Mäki-Filppula jatkoi työtä hyvin menestyneessä hotelli-ravintolassa ja Laukkonen poistui takavasemmalle.
Syy selvisi monille vasta vuosia myöhemmin: Laukkonen sairastui vakavasti. Hänellä todettiin aivokasvain.
–Ihmettelin, miksi desinfiointiaine yhtäkkiä alkoi kuivattaa käsiä voimakkaasti, ja kerran sitten sormeni jäivät oudolla tavalla lukkoon. Painokin oli ruvennut tippumaan. Menin lääkäriin ja halusin selvittää syyn. En suostunut siihen, että oireita olisi helpotettu kortisonilla. Lopulta minusta otettiin vielä yksi verikoe.
Verikoe näytti, että jotakin on pahasti pielessä. Magneettikuva kertoi loput: aivoissa näkyi isokokoinen kasvain. Laukkosten hyvä ystävä oli hiljattain menehtynyt aivokasvaimeen, joten perhe oli tilanteessa saman tien kartalla.
Tiinalla oli Seinäjoella Mac Donalds –ravintola ja perheen neljästä lapsesta kaksi asui vielä kotona ja kävi koulua. Tiinalle olisi ollut liian suuri taakka luotsata yksin perhettä ja kahta yritystä, joten he päättivät luopua Pitkä-Jussista.
–Yrittäjän pitää varautua siihen, että firma on aina myyntikunnossa. Meillä pyrittiin asiat hoitamaan niin, että yritys voidaan myydä, jos tulee sellainen tilanne. Sitten tulikin vakava sairaus.
Laukkoset toimivat nopeasti. Kaupat oli tehty jo ennen kuin Heikki meni leikkaukseen. Operaation jälkeen hän sai tietää, että kasvain oli suuri, mutta hyvänlaatuinen. Aivan kokonaan sitä ei pystytty poistamaan.
Teho-osaston tervein
Heikki tajusi jääneensä henkiin viimeistään silloin, kun kuuli hoitajien käymän keskustelun teho-osastolla.
–He puhuivat autokolarista ja pohtivat ääneen, kuka potilaista voitaisiin siirtää teholta pois. Kuulin heidän sanovan, että Laukkonen on kaikista tervein, hänet voidaan siirtää pois.
Teho-osaston tervein potilas toipui nopeasti ja ihmetteli uutta elämäänsä.
–Tietenkin olin joka aamu tyytyväinen, että olin saanut toisenkin mahdollisuuden, mutta taisi mennä kolme vuotta ennen kuin totuin siihen, että voin aamulla rauhallisin mielin vain olla ilman että tarvitsisi miettiä, mitä tänään pitää tehdä.
–Olin usein haaveillut ääneen Välimerelle muutosta, kun joskus pääsen eläkkeelle. Siitä tuli oikein lentävä lause, ja Tiinakin siihen hokemiseen kyllästyi. Kerran hän sitten ehdotti, että mitä jos lähdetään kokeilemaan elämää Espanjassa. Niin me lähdettiin tammikuussa 2002 ja vietettiin vajaa kolme kuukautta Fuengirolassa. Nuorin lapsista kävi siellä suomalaista koulua.
Arki tuntui mukavalta, ja Heikki alkoi viettää yhä pidempiä jaksoja Espanjassa. Intohimoinen golfin harrastaja kun on, hän ryhtyi myös järjestämään kavereilleen golf-retkiä, ja valokuvausharrastuskin sai uutta tuulta.
Viime kesänä Heikki vietti 70-vuotissyntymäpäiviään Kurikan Pitkä-Jussissa. Puheessaan hän totesi juhlien järjestämisen tutussa paikassa tuntuneen niin mukavalta, että voisi vaikka jäädä töihin Pitkä-Jussiin.
Hän ei aavistanut, että ääneen lausuttu ajatus muuttuisi lihaksi jo seuraavana talvena.
Pitkä-Jussi oli siirtynyt Mäki-Filppuloilta uudelle yrittäjälle, ja Laukkosesta oli tullut kiinteistöyhtiön omistaja yhdessä Lars Gästgivarsin kanssa.
Ravintolakulttuuri muuttunut
Uuden vuokralaisen liiketoiminta ajautui vararikkoon ja yritys teki konkurssin. Tammikuun 9. päivänä Heikki Laukkonen palasi Pitkä-Jussiin nostaakseen hotelli-ravintolan takaisin jaloilleen. Ympyrä on siis sulkeutunut, mutta vain hetkeksi.
–En osannut asennoitua yhtään tähän rooliin. Ihan käytännön syistä tulin tähän, toistaiseksi, turvaamaan hotellin toiminnan. Yksinkertaisinta oli tulla tähän itse. Nyt henkilöstön roolia rakennetaan hiukan erilaiseksi, eikä minulla ole tarkoitus jatkaa itse tiskin takana.
Pitkä-Jussi työllistää 9-10 henkilöä, jotka jatkavat vanhoina työntekijöinä.
–Yritys täytyy pitää pystyssä ja sillä tavalla säilyttää työpaikat. Selvää on, että Kurikassa tarvitaan toimivaa hotellia.
Laukkonen on palannut aivan toisenlaiseen maailmaan kuin minkä vuonna 2001 jätti taakseen. Hän lähti alalta aikana, jolloin ihmiset vielä viettivät aikaa ja juhlivat tanssiravintoloissa. Nyt viina haetaan Virosta ja juhlat pidetään kotona tai nuorisoseuroilla.
–Vaikea sanoa, olisinko minä tai joku muu osannut muuttua maailman mukana. Kyllähän yleinen teollisuuden taantumakin on vaikuttanut siihen, ettei koulutus- ja kokouspalveluille ole ollut enää kysyntää niin paljon. Kokouksia pidetään paljon yrityksien omissa tiloissa.
Yritys tarvitsee kasvot
Laukkonen jos joku tietää, että Pitkä-Jussin kaltainen yritys tarvitsee kasvot. Mutta sitä hän ihmettelee, miten hankalaa ja mutkikasta on omistajan vaihtuessa saada alkoholiluvat, vaikka henkilökunta yrityksessä pysyy samana ja vetäjäkin on ”vanha tuttu”.
–Liian kauan kestää päätöksenteko tällaisessa tapauksessa, kun pelissä ovat ihmisten työpaikat.
Nyt Heikki Laukkonen keskittyy Pitkä-Jussin tulevaisuuteen ja suunnittelee kiikuttavansa tien varteen ison kyltin, jossa lukee sanat ”Pitkä is back!”.
–Nyt vain toivomme tänne yrityksiä, joiden kanssa voimme suunnitella yhdessä tapahtumia ja henkilökunnan virkistys- ja koulutuspäiviä. Myös elämysmatkoja järjestetään edelleen, ja tarjolla on tietenkin hyvää ja terveellistä ruokaa, isäntä lupaa. Pitkä-Jussi Juha Mietokin hymyilee vitriinissä yhä.
Vakava sairastuminen on tuoreessa muistissa, vaikkei Heikki sitä enää joka päivä ajattelekaan. Vuoden välein hän käy perusteellisessa kontrollissa, ja koska kasvainta ei ihan kokonaan saatu pois, hän joutuu syömään lääkkeitä.
–Ystävien kanssa olemme sopineet, että kun tapaamme, sairauksista on lupa puhua vain puoli tuntia. Sen jälkeen mennään muihin asioihin.
Pirjo Latva-Mantila
Ajankohtaista
Kysely
uusimmat
Kuvagalleria
A-
A+
Kun Hotelli-Ravintola Pitkä-Jussi 22. elokuuta 1986 kello 19 avattiin yleisölle, Kurikassa oli ilmassa todella suuren urheilujuhlan tuntua. Eikä ihme, että paikasta tuli legenda.
Pitkä-Jussin perustivat Heikki ja Tiina Laukkonen, ja Heikistä tuli talon isäntä, vaikka moni vieläkin luulee paikkaa Juha Miedon hotelli-ravintolaksi.
Tanssiväki ympäri maakunnan ja kaupparatsut ympäri Suomen kokoontuivat maanantaisin Pitkä-Jussin kuuluisiin naistentansseihin. Ruoka oli tunnetusti hyvää, vieraita riitti ja Juha Mieto –vahanukke vitriinissä hymyili ohikulkijoille.
Kun avajaisista oli kulunut 15 vuotta, tapahtui jotakin odottamatonta. Omistaja vaihtui nopeasti, ja vain harva tiesi, miksi. Uusi yrittäjä, kauhajokelainen Ville Mäki-Filppula jatkoi työtä hyvin menestyneessä hotelli-ravintolassa ja Laukkonen poistui takavasemmalle.
Syy selvisi monille vasta vuosia myöhemmin: Laukkonen sairastui vakavasti. Hänellä todettiin aivokasvain.
–Ihmettelin, miksi desinfiointiaine yhtäkkiä alkoi kuivattaa käsiä voimakkaasti, ja kerran sitten sormeni jäivät oudolla tavalla lukkoon. Painokin oli ruvennut tippumaan. Menin lääkäriin ja halusin selvittää syyn. En suostunut siihen, että oireita olisi helpotettu kortisonilla. Lopulta minusta otettiin vielä yksi verikoe.
Verikoe näytti, että jotakin on pahasti pielessä. Magneettikuva kertoi loput: aivoissa näkyi isokokoinen kasvain. Laukkosten hyvä ystävä oli hiljattain menehtynyt aivokasvaimeen, joten perhe oli tilanteessa saman tien kartalla.
Tiinalla oli Seinäjoella Mac Donalds –ravintola ja perheen neljästä lapsesta kaksi asui vielä kotona ja kävi koulua. Tiinalle olisi ollut liian suuri taakka luotsata yksin perhettä ja kahta yritystä, joten he päättivät luopua Pitkä-Jussista.
–Yrittäjän pitää varautua siihen, että firma on aina myyntikunnossa. Meillä pyrittiin asiat hoitamaan niin, että yritys voidaan myydä, jos tulee sellainen tilanne. Sitten tulikin vakava sairaus.
Laukkoset toimivat nopeasti. Kaupat oli tehty jo ennen kuin Heikki meni leikkaukseen. Operaation jälkeen hän sai tietää, että kasvain oli suuri, mutta hyvänlaatuinen. Aivan kokonaan sitä ei pystytty poistamaan.
Teho-osaston tervein
Heikki tajusi jääneensä henkiin viimeistään silloin, kun kuuli hoitajien käymän keskustelun teho-osastolla.
–He puhuivat autokolarista ja pohtivat ääneen, kuka potilaista voitaisiin siirtää teholta pois. Kuulin heidän sanovan, että Laukkonen on kaikista tervein, hänet voidaan siirtää pois.
Teho-osaston tervein potilas toipui nopeasti ja ihmetteli uutta elämäänsä.
–Tietenkin olin joka aamu tyytyväinen, että olin saanut toisenkin mahdollisuuden, mutta taisi mennä kolme vuotta ennen kuin totuin siihen, että voin aamulla rauhallisin mielin vain olla ilman että tarvitsisi miettiä, mitä tänään pitää tehdä.
–Olin usein haaveillut ääneen Välimerelle muutosta, kun joskus pääsen eläkkeelle. Siitä tuli oikein lentävä lause, ja Tiinakin siihen hokemiseen kyllästyi. Kerran hän sitten ehdotti, että mitä jos lähdetään kokeilemaan elämää Espanjassa. Niin me lähdettiin tammikuussa 2002 ja vietettiin vajaa kolme kuukautta Fuengirolassa. Nuorin lapsista kävi siellä suomalaista koulua.
Arki tuntui mukavalta, ja Heikki alkoi viettää yhä pidempiä jaksoja Espanjassa. Intohimoinen golfin harrastaja kun on, hän ryhtyi myös järjestämään kavereilleen golf-retkiä, ja valokuvausharrastuskin sai uutta tuulta.
Viime kesänä Heikki vietti 70-vuotissyntymäpäiviään Kurikan Pitkä-Jussissa. Puheessaan hän totesi juhlien järjestämisen tutussa paikassa tuntuneen niin mukavalta, että voisi vaikka jäädä töihin Pitkä-Jussiin.
Hän ei aavistanut, että ääneen lausuttu ajatus muuttuisi lihaksi jo seuraavana talvena.
Pitkä-Jussi oli siirtynyt Mäki-Filppuloilta uudelle yrittäjälle, ja Laukkosesta oli tullut kiinteistöyhtiön omistaja yhdessä Lars Gästgivarsin kanssa.
Ravintolakulttuuri muuttunut
Uuden vuokralaisen liiketoiminta ajautui vararikkoon ja yritys teki konkurssin. Tammikuun 9. päivänä Heikki Laukkonen palasi Pitkä-Jussiin nostaakseen hotelli-ravintolan takaisin jaloilleen. Ympyrä on siis sulkeutunut, mutta vain hetkeksi.
–En osannut asennoitua yhtään tähän rooliin. Ihan käytännön syistä tulin tähän, toistaiseksi, turvaamaan hotellin toiminnan. Yksinkertaisinta oli tulla tähän itse. Nyt henkilöstön roolia rakennetaan hiukan erilaiseksi, eikä minulla ole tarkoitus jatkaa itse tiskin takana.
Pitkä-Jussi työllistää 9-10 henkilöä, jotka jatkavat vanhoina työntekijöinä.
–Yritys täytyy pitää pystyssä ja sillä tavalla säilyttää työpaikat. Selvää on, että Kurikassa tarvitaan toimivaa hotellia.
Laukkonen on palannut aivan toisenlaiseen maailmaan kuin minkä vuonna 2001 jätti taakseen. Hän lähti alalta aikana, jolloin ihmiset vielä viettivät aikaa ja juhlivat tanssiravintoloissa. Nyt viina haetaan Virosta ja juhlat pidetään kotona tai nuorisoseuroilla.
–Vaikea sanoa, olisinko minä tai joku muu osannut muuttua maailman mukana. Kyllähän yleinen teollisuuden taantumakin on vaikuttanut siihen, ettei koulutus- ja kokouspalveluille ole ollut enää kysyntää niin paljon. Kokouksia pidetään paljon yrityksien omissa tiloissa.
Yritys tarvitsee kasvot
Laukkonen jos joku tietää, että Pitkä-Jussin kaltainen yritys tarvitsee kasvot. Mutta sitä hän ihmettelee, miten hankalaa ja mutkikasta on omistajan vaihtuessa saada alkoholiluvat, vaikka henkilökunta yrityksessä pysyy samana ja vetäjäkin on ”vanha tuttu”.
–Liian kauan kestää päätöksenteko tällaisessa tapauksessa, kun pelissä ovat ihmisten työpaikat.
Nyt Heikki Laukkonen keskittyy Pitkä-Jussin tulevaisuuteen ja suunnittelee kiikuttavansa tien varteen ison kyltin, jossa lukee sanat ”Pitkä is back!”.
–Nyt vain toivomme tänne yrityksiä, joiden kanssa voimme suunnitella yhdessä tapahtumia ja henkilökunnan virkistys- ja koulutuspäiviä. Myös elämysmatkoja järjestetään edelleen, ja tarjolla on tietenkin hyvää ja terveellistä ruokaa, isäntä lupaa. Pitkä-Jussi Juha Mietokin hymyilee vitriinissä yhä.
Vakava sairastuminen on tuoreessa muistissa, vaikkei Heikki sitä enää joka päivä ajattelekaan. Vuoden välein hän käy perusteellisessa kontrollissa, ja koska kasvainta ei ihan kokonaan saatu pois, hän joutuu syömään lääkkeitä.
–Ystävien kanssa olemme sopineet, että kun tapaamme, sairauksista on lupa puhua vain puoli tuntia. Sen jälkeen mennään muihin asioihin.
Pirjo Latva-Mantila
Ajankohtaista
Kysely
uusimmat
Kuvagalleria
A-
A+
Kun Hotelli-Ravintola Pitkä-Jussi 22. elokuuta 1986 kello 19 avattiin yleisölle, Kurikassa oli ilmassa todella suuren urheilujuhlan tuntua. Eikä ihme, että paikasta tuli legenda.
Pitkä-Jussin perustivat Heikki ja Tiina Laukkonen, ja Heikistä tuli talon isäntä, vaikka moni vieläkin luulee paikkaa Juha Miedon hotelli-ravintolaksi.
Tanssiväki ympäri maakunnan ja kaupparatsut ympäri Suomen kokoontuivat maanantaisin Pitkä-Jussin kuuluisiin naistentansseihin. Ruoka oli tunnetusti hyvää, vieraita riitti ja Juha Mieto –vahanukke vitriinissä hymyili ohikulkijoille.
Kun avajaisista oli kulunut 15 vuotta, tapahtui jotakin odottamatonta. Omistaja vaihtui nopeasti, ja vain harva tiesi, miksi. Uusi yrittäjä, kauhajokelainen Ville Mäki-Filppula jatkoi työtä hyvin menestyneessä hotelli-ravintolassa ja Laukkonen poistui takavasemmalle.
Syy selvisi monille vasta vuosia myöhemmin: Laukkonen sairastui vakavasti. Hänellä todettiin aivokasvain.
–Ihmettelin, miksi desinfiointiaine yhtäkkiä alkoi kuivattaa käsiä voimakkaasti, ja kerran sitten sormeni jäivät oudolla tavalla lukkoon. Painokin oli ruvennut tippumaan. Menin lääkäriin ja halusin selvittää syyn. En suostunut siihen, että oireita olisi helpotettu kortisonilla. Lopulta minusta otettiin vielä yksi verikoe.
Verikoe näytti, että jotakin on pahasti pielessä. Magneettikuva kertoi loput: aivoissa näkyi isokokoinen kasvain. Laukkosten hyvä ystävä oli hiljattain menehtynyt aivokasvaimeen, joten perhe oli tilanteessa saman tien kartalla.
Tiinalla oli Seinäjoella Mac Donalds –ravintola ja perheen neljästä lapsesta kaksi asui vielä kotona ja kävi koulua. Tiinalle olisi ollut liian suuri taakka luotsata yksin perhettä ja kahta yritystä, joten he päättivät luopua Pitkä-Jussista.
–Yrittäjän pitää varautua siihen, että firma on aina myyntikunnossa. Meillä pyrittiin asiat hoitamaan niin, että yritys voidaan myydä, jos tulee sellainen tilanne. Sitten tulikin vakava sairaus.
Laukkoset toimivat nopeasti. Kaupat oli tehty jo ennen kuin Heikki meni leikkaukseen. Operaation jälkeen hän sai tietää, että kasvain oli suuri, mutta hyvänlaatuinen. Aivan kokonaan sitä ei pystytty poistamaan.
Teho-osaston tervein
Heikki tajusi jääneensä henkiin viimeistään silloin, kun kuuli hoitajien käymän keskustelun teho-osastolla.
–He puhuivat autokolarista ja pohtivat ääneen, kuka potilaista voitaisiin siirtää teholta pois. Kuulin heidän sanovan, että Laukkonen on kaikista tervein, hänet voidaan siirtää pois.
Teho-osaston tervein potilas toipui nopeasti ja ihmetteli uutta elämäänsä.
–Tietenkin olin joka aamu tyytyväinen, että olin saanut toisenkin mahdollisuuden, mutta taisi mennä kolme vuotta ennen kuin totuin siihen, että voin aamulla rauhallisin mielin vain olla ilman että tarvitsisi miettiä, mitä tänään pitää tehdä.
–Olin usein haaveillut ääneen Välimerelle muutosta, kun joskus pääsen eläkkeelle. Siitä tuli oikein lentävä lause, ja Tiinakin siihen hokemiseen kyllästyi. Kerran hän sitten ehdotti, että mitä jos lähdetään kokeilemaan elämää Espanjassa. Niin me lähdettiin tammikuussa 2002 ja vietettiin vajaa kolme kuukautta Fuengirolassa. Nuorin lapsista kävi siellä suomalaista koulua.
Arki tuntui mukavalta, ja Heikki alkoi viettää yhä pidempiä jaksoja Espanjassa. Intohimoinen golfin harrastaja kun on, hän ryhtyi myös järjestämään kavereilleen golf-retkiä, ja valokuvausharrastuskin sai uutta tuulta.
Viime kesänä Heikki vietti 70-vuotissyntymäpäiviään Kurikan Pitkä-Jussissa. Puheessaan hän totesi juhlien järjestämisen tutussa paikassa tuntuneen niin mukavalta, että voisi vaikka jäädä töihin Pitkä-Jussiin.
Hän ei aavistanut, että ääneen lausuttu ajatus muuttuisi lihaksi jo seuraavana talvena.
Pitkä-Jussi oli siirtynyt Mäki-Filppuloilta uudelle yrittäjälle, ja Laukkosesta oli tullut kiinteistöyhtiön omistaja yhdessä Lars Gästgivarsin kanssa.
Ravintolakulttuuri muuttunut
Uuden vuokralaisen liiketoiminta ajautui vararikkoon ja yritys teki konkurssin. Tammikuun 9. päivänä Heikki Laukkonen palasi Pitkä-Jussiin nostaakseen hotelli-ravintolan takaisin jaloilleen. Ympyrä on siis sulkeutunut, mutta vain hetkeksi.
–En osannut asennoitua yhtään tähän rooliin. Ihan käytännön syistä tulin tähän, toistaiseksi, turvaamaan hotellin toiminnan. Yksinkertaisinta oli tulla tähän itse. Nyt henkilöstön roolia rakennetaan hiukan erilaiseksi, eikä minulla ole tarkoitus jatkaa itse tiskin takana.
Pitkä-Jussi työllistää 9-10 henkilöä, jotka jatkavat vanhoina työntekijöinä.
–Yritys täytyy pitää pystyssä ja sillä tavalla säilyttää työpaikat. Selvää on, että Kurikassa tarvitaan toimivaa hotellia.
Laukkonen on palannut aivan toisenlaiseen maailmaan kuin minkä vuonna 2001 jätti taakseen. Hän lähti alalta aikana, jolloin ihmiset vielä viettivät aikaa ja juhlivat tanssiravintoloissa. Nyt viina haetaan Virosta ja juhlat pidetään kotona tai nuorisoseuroilla.
–Vaikea sanoa, olisinko minä tai joku muu osannut muuttua maailman mukana. Kyllähän yleinen teollisuuden taantumakin on vaikuttanut siihen, ettei koulutus- ja kokouspalveluille ole ollut enää kysyntää niin paljon. Kokouksia pidetään paljon yrityksien omissa tiloissa.
Yritys tarvitsee kasvot
Laukkonen jos joku tietää, että Pitkä-Jussin kaltainen yritys tarvitsee kasvot. Mutta sitä hän ihmettelee, miten hankalaa ja mutkikasta on omistajan vaihtuessa saada alkoholiluvat, vaikka henkilökunta yrityksessä pysyy samana ja vetäjäkin on ”vanha tuttu”.
–Liian kauan kestää päätöksenteko tällaisessa tapauksessa, kun pelissä ovat ihmisten työpaikat.
Nyt Heikki Laukkonen keskittyy Pitkä-Jussin tulevaisuuteen ja suunnittelee kiikuttavansa tien varteen ison kyltin, jossa lukee sanat ”Pitkä is back!”.
–Nyt vain toivomme tänne yrityksiä, joiden kanssa voimme suunnitella yhdessä tapahtumia ja henkilökunnan virkistys- ja koulutuspäiviä. Myös elämysmatkoja järjestetään edelleen, ja tarjolla on tietenkin hyvää ja terveellistä ruokaa, isäntä lupaa. Pitkä-Jussi Juha Mietokin hymyilee vitriinissä yhä.
Vakava sairastuminen on tuoreessa muistissa, vaikkei Heikki sitä enää joka päivä ajattelekaan. Vuoden välein hän käy perusteellisessa kontrollissa, ja koska kasvainta ei ihan kokonaan saatu pois, hän joutuu syömään lääkkeitä.
–Ystävien kanssa olemme sopineet, että kun tapaamme, sairauksista on lupa puhua vain puoli tuntia. Sen jälkeen mennään muihin asioihin.
Pirjo Latva-Mantila
Ajankohtaista
Kysely
uusimmat
Kuvagalleria
PL 50
61301 Kurikka
puh (06) 4515 500, fax (06) 4515 532
Arja Hissa
050 551605
arja.hissa[a]kurikka-lehti.fi