A-
A+
Vimpelin yrittäjäpalkinto luovutettiin Tommi ja Laura Harjulle.
Vimpelin Yrittäjät
Sitä tehdään mistä jää enemmän viivan alle.
Kun Harjun tilalla Vimpelissä tehtiin sukupolvenvaihdos muutama vuosi sitten, tuore maatalousyrittäjä Tommi Harju, 28, suunnitteli lehmistä luopumista. Hän oli aloittanut koneurakoinnin, ja ajatteli lypsämisen sijaan keskittyä urakointiin.
Ajatukset kuitenkin muuttuivat, ja nyt tilalla on upouusi pihattonavetta, lypsyrobotti ja lehmiä kolminkertainen määrä, eli 60. Kaiken lisäksi nuori isäntä suunnittelee tuotannon tuplaamista.
– Vähän kyllä naurattaa ne silloiset ajatukset. Olin erittäin nuori ja konehommat kiinnostivat paljon enemmän kuin lehmät, joita lypsettiin parsinavetassa. Vanhemmistani huomasi, että työ oli kuluttavaa ja raskasta vanhassa navetassa, enkä halunnut samanlaista uraa itselleni.
– Vuosien kuluessa ajatukset kuitenkin muuttuivat, ja tulin siihen tulokseen, ettei tämä lehmähomma olekaan huono vaihtoehto: Maidosta saa tasaisen tulon toisin kuin koneurakoinnista, joka on erittäin kilpailtua.
Viime vuoden syyskuussa valmistunut uusi pihattonavetta oli yli miljoonan euron investointi. Navetta täyttyi nopeasti, ja tammi-helmikuusta lähtien tuotanto oli jo tapissa.
– Tammikuussa tulee täyteen kokonainen vuosi täydellä pöhinällä. Olen erittäin tyytyväinen, sillä talouspuoli on lähtenyt pyörimään laskelmien mukaan.
Harjun nelihenkinen perhe asuu Lappajärven rannalla, mikä tarkoitti sitä, ettei navettaa voinut rakentaa vanhoille tiluksille. Se on nyt kilometrin päässä keskellä peltoaukeaa.
Välimatka ei ole haitannut lehmien hoitoa, sillä modernissa navetassa tekniikka ja kameravalvonta pelaavat.
– Meillä on tässä vanhalla navetalla vielä nuori karja, mutta tavoitteena on saada kaikki samaan, uuden navetan pihapiiriin.
Tila työllistää isännän lisäksi yhden osa-aikaisen työntekijän, harjoittelijan sekä kesätyöntekijöitä, jotka auttavat 220 peltohehtaarin viljelyssä. Apua Harju saa myös vanhemmiltaan ja ystäviltään tarpeen tullen.
– Jos kaikki suunnitelmat menevät kohdilleen, tuotanto on tarkoitus tuplata. Siinä vaiheessa voin työllistää itseni lisäksi 1,5 työntekijää, mikä helpottaisi paljon omaakin arkea.
Koneurakointia kahden pienen lapsen isä on joutunut ajan puutteen vuoksi vähentämään, mutta palvelu pysyy taustalla, ja voi vielä tilanteen mukaan kasvaakin.
Puoliso Laura toimii erityisopettajana, ja on työstään juuri nyt vanhempainvapaalla.
Harju on erittäin otettu Vimpelin Yrittäjiltä saamastaan tunnustuksesta.
– Hienoa kun meidätkin nähdään yrittäjiksi. Kyllähän tämä alkaa olla yhä enemmän yritystoimintaa: sitä tehdään mistä jää enemmän viivan alle.
Pirjo Latva-Mantila
Ajankohtaista
Kysely
uusimmat
Kuvagalleria
A-
A+
Vimpelin yrittäjäpalkinto luovutettiin Tommi ja Laura Harjulle.
Vimpelin Yrittäjät
Sitä tehdään mistä jää enemmän viivan alle.
Kun Harjun tilalla Vimpelissä tehtiin sukupolvenvaihdos muutama vuosi sitten, tuore maatalousyrittäjä Tommi Harju, 28, suunnitteli lehmistä luopumista. Hän oli aloittanut koneurakoinnin, ja ajatteli lypsämisen sijaan keskittyä urakointiin.
Ajatukset kuitenkin muuttuivat, ja nyt tilalla on upouusi pihattonavetta, lypsyrobotti ja lehmiä kolminkertainen määrä, eli 60. Kaiken lisäksi nuori isäntä suunnittelee tuotannon tuplaamista.
– Vähän kyllä naurattaa ne silloiset ajatukset. Olin erittäin nuori ja konehommat kiinnostivat paljon enemmän kuin lehmät, joita lypsettiin parsinavetassa. Vanhemmistani huomasi, että työ oli kuluttavaa ja raskasta vanhassa navetassa, enkä halunnut samanlaista uraa itselleni.
– Vuosien kuluessa ajatukset kuitenkin muuttuivat, ja tulin siihen tulokseen, ettei tämä lehmähomma olekaan huono vaihtoehto: Maidosta saa tasaisen tulon toisin kuin koneurakoinnista, joka on erittäin kilpailtua.
Viime vuoden syyskuussa valmistunut uusi pihattonavetta oli yli miljoonan euron investointi. Navetta täyttyi nopeasti, ja tammi-helmikuusta lähtien tuotanto oli jo tapissa.
– Tammikuussa tulee täyteen kokonainen vuosi täydellä pöhinällä. Olen erittäin tyytyväinen, sillä talouspuoli on lähtenyt pyörimään laskelmien mukaan.
Harjun nelihenkinen perhe asuu Lappajärven rannalla, mikä tarkoitti sitä, ettei navettaa voinut rakentaa vanhoille tiluksille. Se on nyt kilometrin päässä keskellä peltoaukeaa.
Välimatka ei ole haitannut lehmien hoitoa, sillä modernissa navetassa tekniikka ja kameravalvonta pelaavat.
– Meillä on tässä vanhalla navetalla vielä nuori karja, mutta tavoitteena on saada kaikki samaan, uuden navetan pihapiiriin.
Tila työllistää isännän lisäksi yhden osa-aikaisen työntekijän, harjoittelijan sekä kesätyöntekijöitä, jotka auttavat 220 peltohehtaarin viljelyssä. Apua Harju saa myös vanhemmiltaan ja ystäviltään tarpeen tullen.
– Jos kaikki suunnitelmat menevät kohdilleen, tuotanto on tarkoitus tuplata. Siinä vaiheessa voin työllistää itseni lisäksi 1,5 työntekijää, mikä helpottaisi paljon omaakin arkea.
Koneurakointia kahden pienen lapsen isä on joutunut ajan puutteen vuoksi vähentämään, mutta palvelu pysyy taustalla, ja voi vielä tilanteen mukaan kasvaakin.
Puoliso Laura toimii erityisopettajana, ja on työstään juuri nyt vanhempainvapaalla.
Harju on erittäin otettu Vimpelin Yrittäjiltä saamastaan tunnustuksesta.
– Hienoa kun meidätkin nähdään yrittäjiksi. Kyllähän tämä alkaa olla yhä enemmän yritystoimintaa: sitä tehdään mistä jää enemmän viivan alle.
Pirjo Latva-Mantila
Ajankohtaista
Kysely
uusimmat
Kuvagalleria
A-
A+
Vimpelin yrittäjäpalkinto luovutettiin Tommi ja Laura Harjulle.
Vimpelin Yrittäjät
Sitä tehdään mistä jää enemmän viivan alle.
Kun Harjun tilalla Vimpelissä tehtiin sukupolvenvaihdos muutama vuosi sitten, tuore maatalousyrittäjä Tommi Harju, 28, suunnitteli lehmistä luopumista. Hän oli aloittanut koneurakoinnin, ja ajatteli lypsämisen sijaan keskittyä urakointiin.
Ajatukset kuitenkin muuttuivat, ja nyt tilalla on upouusi pihattonavetta, lypsyrobotti ja lehmiä kolminkertainen määrä, eli 60. Kaiken lisäksi nuori isäntä suunnittelee tuotannon tuplaamista.
– Vähän kyllä naurattaa ne silloiset ajatukset. Olin erittäin nuori ja konehommat kiinnostivat paljon enemmän kuin lehmät, joita lypsettiin parsinavetassa. Vanhemmistani huomasi, että työ oli kuluttavaa ja raskasta vanhassa navetassa, enkä halunnut samanlaista uraa itselleni.
– Vuosien kuluessa ajatukset kuitenkin muuttuivat, ja tulin siihen tulokseen, ettei tämä lehmähomma olekaan huono vaihtoehto: Maidosta saa tasaisen tulon toisin kuin koneurakoinnista, joka on erittäin kilpailtua.
Viime vuoden syyskuussa valmistunut uusi pihattonavetta oli yli miljoonan euron investointi. Navetta täyttyi nopeasti, ja tammi-helmikuusta lähtien tuotanto oli jo tapissa.
– Tammikuussa tulee täyteen kokonainen vuosi täydellä pöhinällä. Olen erittäin tyytyväinen, sillä talouspuoli on lähtenyt pyörimään laskelmien mukaan.
Harjun nelihenkinen perhe asuu Lappajärven rannalla, mikä tarkoitti sitä, ettei navettaa voinut rakentaa vanhoille tiluksille. Se on nyt kilometrin päässä keskellä peltoaukeaa.
Välimatka ei ole haitannut lehmien hoitoa, sillä modernissa navetassa tekniikka ja kameravalvonta pelaavat.
– Meillä on tässä vanhalla navetalla vielä nuori karja, mutta tavoitteena on saada kaikki samaan, uuden navetan pihapiiriin.
Tila työllistää isännän lisäksi yhden osa-aikaisen työntekijän, harjoittelijan sekä kesätyöntekijöitä, jotka auttavat 220 peltohehtaarin viljelyssä. Apua Harju saa myös vanhemmiltaan ja ystäviltään tarpeen tullen.
– Jos kaikki suunnitelmat menevät kohdilleen, tuotanto on tarkoitus tuplata. Siinä vaiheessa voin työllistää itseni lisäksi 1,5 työntekijää, mikä helpottaisi paljon omaakin arkea.
Koneurakointia kahden pienen lapsen isä on joutunut ajan puutteen vuoksi vähentämään, mutta palvelu pysyy taustalla, ja voi vielä tilanteen mukaan kasvaakin.
Puoliso Laura toimii erityisopettajana, ja on työstään juuri nyt vanhempainvapaalla.
Harju on erittäin otettu Vimpelin Yrittäjiltä saamastaan tunnustuksesta.
– Hienoa kun meidätkin nähdään yrittäjiksi. Kyllähän tämä alkaa olla yhä enemmän yritystoimintaa: sitä tehdään mistä jää enemmän viivan alle.
Pirjo Latva-Mantila
Ajankohtaista
Kysely
uusimmat
Kuvagalleria
PL 50
61301 Kurikka
puh (06) 4515 500, fax (06) 4515 532
Arja Hissa
050 551605
arja.hissa[a]kurikka-lehti.fi