A-
A+
Vuoden Yrittäjä 2021- palkinnon vastaanottivat Ville-Veikko ja Iira Sulkava. Kuvassa myös Ähtärin yrittäjien puheenjohtaja JP Kiilunen ja sihteeri Leena Mäenpää, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi sekä kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki ja elinvoimasihteeri Katja Urrila.
Ähtärin Yrittäjät
Ilman toimivia maatiloja maaseutu olisi hyvin erinäköinen.
Ähtärin Vuoden Yritys 2021 -tunnustuksella palkittiin Ville-Veikko ja Iira Sulkavan Mullivainio Oy.
Vääräkosken kylässä sijaitseva tila on erikoistunut maitorotuisten sonnien kasvatukseen, eli naudanlihan tuotantoon. Ensimmäiset sonnit tilalle tulivat vuonna 1990.
Mullivainion karjamäärä on jo pidemmän aikaan pysynyt 1100 päässä. Vuodesta 2013 Sulkavat ovat kasvattaneet sonnien rinnalla myös lehmävasikoita.
Naudanlihaa tuotetaan ternistä teuraaksi -menetelmällä, mikä tarkoittaa, että ternivasikoita kasvatetaan teuraiksi.
Tila on ollut Ville-Veikon nimissä vuodesta 2004 lähtien. Iira aloitti kotitilalla työt neljä vuotta myöhemmin, jolloin hän jäi pois palkkatyöstä.
Tilalla tehtävä tinkimätön työ perustuu eläinten hyvinvointiin, mikä näkyy myös tuloksissa: vuonna 2013 Sulkavat palkittiin parhaista maitorotuisista sonneistaan.
– Olemme tuotantoon tyytyväisiä ja koemme, että olemme onnistuneet hyvin ydintoiminnassa, toteaa Iira Sulkava.
Isäntäparin lisäksi tila työllistää kaksi kokopäiväistä työntekijää.
– Ala on sellainen, että uhkakuvia on välillä olemassa, kun ei tiedä, mihin tukipolitiikka muuttuu. Kovasti kyllä uskotaan kotimaiseen ruuantuotantoon ja siihen, että syödä pitää jatkossakin.
– Tällä hetkellä kustannukset ovat todella korkeat, eikä näytä siltä, että ne tulisivat alaspäin. Tilatasolla täytyy koettaa vaikuttaa kaikkeen mihin voidaan sekä onnistua itse tuotannossa: töitä täytyy tehdä, että saa toiminnan kannattamaan. Mielenkiintoisia aikoja tässä eletään.
Tilalla on viljelypinta-alaa 380 peltohehtaaria. Kaikki vilja käytetään omiin tarpeisiin, eli omien eläinten ruuaksi.
Yrittäjäpalkinto oli Iira ja Ville-Veikko Sulkavalle mieluinen yllätys.
– Pitkään ollaan oltu yrittäjiä. Tuntuu hyvältä, että toimintaamme on kiinnitetty huomiota, ja ähtäriläiset yrittäjät kokevat meidän alan arvokkaaksi.
Palkinto tuli tärkeään saumaan myös sikäli, että ilmastokeskustelussa on osoitettu sormella juuri punaisen lihan tuottajia.
– Täällä maalla on paljon maalaisjärkeä, ja ihmiset tietävät mistä ruoka tulee. Ilman toimivia maatiloja maaseutu olisi hyvin erinäköinen, Iira Sulkava toteaa.
Mullivainiosta tuli osakeyhtiö vuonna 2018. Yrityksen liikevaihto on noin 1,8 miljoonaa euroa.
Ajankohtaista
Kysely
uusimmat
Kuvagalleria
A-
A+
Vuoden Yrittäjä 2021- palkinnon vastaanottivat Ville-Veikko ja Iira Sulkava. Kuvassa myös Ähtärin yrittäjien puheenjohtaja JP Kiilunen ja sihteeri Leena Mäenpää, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi sekä kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki ja elinvoimasihteeri Katja Urrila.
Ähtärin Yrittäjät
Ilman toimivia maatiloja maaseutu olisi hyvin erinäköinen.
Ähtärin Vuoden Yritys 2021 -tunnustuksella palkittiin Ville-Veikko ja Iira Sulkavan Mullivainio Oy.
Vääräkosken kylässä sijaitseva tila on erikoistunut maitorotuisten sonnien kasvatukseen, eli naudanlihan tuotantoon. Ensimmäiset sonnit tilalle tulivat vuonna 1990.
Mullivainion karjamäärä on jo pidemmän aikaan pysynyt 1100 päässä. Vuodesta 2013 Sulkavat ovat kasvattaneet sonnien rinnalla myös lehmävasikoita.
Naudanlihaa tuotetaan ternistä teuraaksi -menetelmällä, mikä tarkoittaa, että ternivasikoita kasvatetaan teuraiksi.
Tila on ollut Ville-Veikon nimissä vuodesta 2004 lähtien. Iira aloitti kotitilalla työt neljä vuotta myöhemmin, jolloin hän jäi pois palkkatyöstä.
Tilalla tehtävä tinkimätön työ perustuu eläinten hyvinvointiin, mikä näkyy myös tuloksissa: vuonna 2013 Sulkavat palkittiin parhaista maitorotuisista sonneistaan.
– Olemme tuotantoon tyytyväisiä ja koemme, että olemme onnistuneet hyvin ydintoiminnassa, toteaa Iira Sulkava.
Isäntäparin lisäksi tila työllistää kaksi kokopäiväistä työntekijää.
– Ala on sellainen, että uhkakuvia on välillä olemassa, kun ei tiedä, mihin tukipolitiikka muuttuu. Kovasti kyllä uskotaan kotimaiseen ruuantuotantoon ja siihen, että syödä pitää jatkossakin.
– Tällä hetkellä kustannukset ovat todella korkeat, eikä näytä siltä, että ne tulisivat alaspäin. Tilatasolla täytyy koettaa vaikuttaa kaikkeen mihin voidaan sekä onnistua itse tuotannossa: töitä täytyy tehdä, että saa toiminnan kannattamaan. Mielenkiintoisia aikoja tässä eletään.
Tilalla on viljelypinta-alaa 380 peltohehtaaria. Kaikki vilja käytetään omiin tarpeisiin, eli omien eläinten ruuaksi.
Yrittäjäpalkinto oli Iira ja Ville-Veikko Sulkavalle mieluinen yllätys.
– Pitkään ollaan oltu yrittäjiä. Tuntuu hyvältä, että toimintaamme on kiinnitetty huomiota, ja ähtäriläiset yrittäjät kokevat meidän alan arvokkaaksi.
Palkinto tuli tärkeään saumaan myös sikäli, että ilmastokeskustelussa on osoitettu sormella juuri punaisen lihan tuottajia.
– Täällä maalla on paljon maalaisjärkeä, ja ihmiset tietävät mistä ruoka tulee. Ilman toimivia maatiloja maaseutu olisi hyvin erinäköinen, Iira Sulkava toteaa.
Mullivainiosta tuli osakeyhtiö vuonna 2018. Yrityksen liikevaihto on noin 1,8 miljoonaa euroa.
Ajankohtaista
Kysely
uusimmat
Kuvagalleria
A-
A+
Vuoden Yrittäjä 2021- palkinnon vastaanottivat Ville-Veikko ja Iira Sulkava. Kuvassa myös Ähtärin yrittäjien puheenjohtaja JP Kiilunen ja sihteeri Leena Mäenpää, Etelä-Pohjanmaan Yrittäjien puheenjohtaja Anne Niemi sekä kaupunginjohtaja Jarmo Pienimäki ja elinvoimasihteeri Katja Urrila.
Ähtärin Yrittäjät
Ilman toimivia maatiloja maaseutu olisi hyvin erinäköinen.
Ähtärin Vuoden Yritys 2021 -tunnustuksella palkittiin Ville-Veikko ja Iira Sulkavan Mullivainio Oy.
Vääräkosken kylässä sijaitseva tila on erikoistunut maitorotuisten sonnien kasvatukseen, eli naudanlihan tuotantoon. Ensimmäiset sonnit tilalle tulivat vuonna 1990.
Mullivainion karjamäärä on jo pidemmän aikaan pysynyt 1100 päässä. Vuodesta 2013 Sulkavat ovat kasvattaneet sonnien rinnalla myös lehmävasikoita.
Naudanlihaa tuotetaan ternistä teuraaksi -menetelmällä, mikä tarkoittaa, että ternivasikoita kasvatetaan teuraiksi.
Tila on ollut Ville-Veikon nimissä vuodesta 2004 lähtien. Iira aloitti kotitilalla työt neljä vuotta myöhemmin, jolloin hän jäi pois palkkatyöstä.
Tilalla tehtävä tinkimätön työ perustuu eläinten hyvinvointiin, mikä näkyy myös tuloksissa: vuonna 2013 Sulkavat palkittiin parhaista maitorotuisista sonneistaan.
– Olemme tuotantoon tyytyväisiä ja koemme, että olemme onnistuneet hyvin ydintoiminnassa, toteaa Iira Sulkava.
Isäntäparin lisäksi tila työllistää kaksi kokopäiväistä työntekijää.
– Ala on sellainen, että uhkakuvia on välillä olemassa, kun ei tiedä, mihin tukipolitiikka muuttuu. Kovasti kyllä uskotaan kotimaiseen ruuantuotantoon ja siihen, että syödä pitää jatkossakin.
– Tällä hetkellä kustannukset ovat todella korkeat, eikä näytä siltä, että ne tulisivat alaspäin. Tilatasolla täytyy koettaa vaikuttaa kaikkeen mihin voidaan sekä onnistua itse tuotannossa: töitä täytyy tehdä, että saa toiminnan kannattamaan. Mielenkiintoisia aikoja tässä eletään.
Tilalla on viljelypinta-alaa 380 peltohehtaaria. Kaikki vilja käytetään omiin tarpeisiin, eli omien eläinten ruuaksi.
Yrittäjäpalkinto oli Iira ja Ville-Veikko Sulkavalle mieluinen yllätys.
– Pitkään ollaan oltu yrittäjiä. Tuntuu hyvältä, että toimintaamme on kiinnitetty huomiota, ja ähtäriläiset yrittäjät kokevat meidän alan arvokkaaksi.
Palkinto tuli tärkeään saumaan myös sikäli, että ilmastokeskustelussa on osoitettu sormella juuri punaisen lihan tuottajia.
– Täällä maalla on paljon maalaisjärkeä, ja ihmiset tietävät mistä ruoka tulee. Ilman toimivia maatiloja maaseutu olisi hyvin erinäköinen, Iira Sulkava toteaa.
Mullivainiosta tuli osakeyhtiö vuonna 2018. Yrityksen liikevaihto on noin 1,8 miljoonaa euroa.
Ajankohtaista
Kysely
uusimmat
Kuvagalleria
PL 50
61301 Kurikka
puh (06) 4515 500, fax (06) 4515 532
Arja Hissa
050 551605
arja.hissa[a]kurikka-lehti.fi