Matias Anttila on yksi maakunnan uusista yrittäjistä.

Kova into työntekoon

05.06. 00:00

0 💬

Soinissa toimiva Forest M Anttila on erikoistunut maanrakennus- ja puunkorjuu-urakointiin sekä metsänhoitopalveluihin. Toiminimen takaa löytyy 21-vuotias Matias Anttila.

Matiaksesta pääteltiin jo varhaisessa vaiheessa, että hänestä jos kenestä tulee isona yrittäjä. Pienestä pitäen hän on halunnut osallistua kaikkiin mahdollisiin töihin ja kärsi, jos ei koko ajan ollut tekemistä.

– Työntekoon on aina ollut kova halu ja into. Paha olo oli, jos ei ollut mitään tekemistä. Nykyään kyllä osaan jo ottaa rennostikin, nuori yrittäjä vakuuttaa.

Matias on kouluttautunut oppisopimuksella metsäkoneenkuljettajaksi.

– Aloitin oppisopimuskoulutuksen Tuomarniemellä 15-vuotiaana yläasteen jälkeen. Siitä lähtien olen ajanut metsäkonetta ja tehnyt kesäisin kaikenlaisia muitakin hommia. Lähinnä olen ollut töissä omalla metsätilalla ja kesäisin enoni maatilalla.

Oman yrityksen perustaminen tuli ajankohtaiseksi armeijan jälkeen. Samaan saumaan osui myös kaivinkoneen hankinta. Entuudestaan Anttiloilla oli metsäkone, ajokone ja traktori.

Matias on jo aiemmin ollut osakkaana perheen maatalousyhtymässä.

– Tässä nyt eriytetään konepuolta, ja samalla kalusto vähän kasvaa. Kaivinkonepuoli on kokonaan minun nimessäni, ja varmaan tulevaisuudessa myös metsäkone siirtyy minulle.

Kaivinkoneelle on tullut työtilauksia jo mukavasti, ja Matiaksen mukaan töitä on tiedossa noin kahdeksi vuodeksi. Tässä vaiheessa hän aikoo työllistää vain itsensä, eli lisätyövoiman hankkiminen ei ole harkinnassa. Konekantakin on passeli yhdelle miehelle.

– Minulla on muutama isompi asiakas tulossa, ja aion hankkia vielä muitakin. Tekemistä riittää myös oman metsän kanssa. Ehkä tulevaisuudessa keskityn enemmän metsäpuoleen jäisen maan aikaan, ja kaivinkonepuoli pysyy kesätyönä.

Toukokuun viimeisenä päivänä yrittäjä vastasi puhelimeen, missäpä muualtakaan kuin työmaalta ja kaivinkoneen hytistä.

– Pellolla olen, kivihommaa ja ojanperkuuta on meneillään tällä hetkellä. Näitä maahommia on keväällä ihan kiitettävästi.

Soinissa Matias on ana viihtynyt hyvin.

– En tiedä onko hyvä vai huono juttu, mutta mihinkään en ole halunnut täältä lähteä. Koti on ollut aina täällä.AJANKOHTAISTA

NETTIKYSYMYS

Mikä yrittämisessä on parasta?
vapaus
hyvä toimeentulo
elämäntapa
saan jatkaa vanhempieni työtä
jatkuvat haasteet

KUVAGALLERIA